Florbalová škola Bohemians
Florbalová škola Bohemians
Klokani zahájili letní přípravu. Cílem je semifinále

Minulá sezóna byla pro mužský A tým nejúspěšnější v historii klubu. Na turnaji Czech Open se umístili na 3. místě, získali stříbro z Poháru Českého florbalu proti Mladé Boleslavi a dostali se do čtvrtfinále play-off Superligy proti Spartě, které se bohužel kvůli pandemii koronaviru nemohlo dohrát.

Po 14 denním individuálním trénováni muži zahájili v pondělí letní přípravu na sezónu 2020/2021. V úterý se pak všichni hráči a trenéři sešli na schůzce, aby projednali svoje plány a cíle na nadcházející sezónu. Celou schůzku panovala příjemná atmosféra.

Letní přípravu zahájí kondičními tréninky, které budou probíhat 4x týdně pod vedením nového kondičního trenéra mužů Adama Dobeše a jednou tréninkovou jednotkou navíc v hale. „Tréninky má Adam perfektně naplánované a už proběhlo testování. Všichni se už těšíme na přípravu," říká kapitán Kryštof Krbec.

V létě mají muži v plánu otestovat své schopnosti i na několik turnajích. Hned v červnu od 19.6 do 21.6 je čeká Prague Challenge v domácí hale na Děkance a nebudou chybět ani na mezinárodním turnaji Czech Open, na kterém minulý rok skončili na historicky nejlepším 3. místě. Na konci srpna se podívají do Švédska, kde odehrají několik kvalitních zápasů proti švédským supertýmům.

„Jsem rád, že jsme zahájili sezónu. Myslím si, že padly všechny důležité informace. Z kluků jde cítit nadšení pro tréninky. Co se týče týmu, tak se nám povedlo udržet úplně všechny kluky a nikdo neskončil. Chceme navázat tam, kde nám koronavirus utnul sezónu," říká asistent trenéra Martin Forman.

O zahájení promluvil i kapitán Kryštof Krbec: „V letošní sezóně chceme navázat na sezónu minulou a stát opět minimálně ve finále poháru. Náš cíl je prát se o nejvyšší 4 příčky tabulky a v play-off udělat nejlepší výsledek. Semifinále je určitě náš hlavní cíl.”

Podívejte se na video rozhovor ze zahájení sezóny s Kryštofem Krbcem a Martinem Formanem.

Jak už Martin Forman nastínil, tak z týmu žádný hráč nepřestoupil ani neukončil kariéru. Naopak přibylo hned několik mladých jmen do kádru a došlo tedy ke každoročnímu omlazení.

Bohemka do toho!

Související informace

Dále čtěte

Kutná Hora 2024 - Soustředění FbŠ Bohemians