Florbalová škola Bohemians
Florbalová škola Bohemians
Starší žákyně mají zlato, juniorky stříbro. Jak si vedly naše týmy na Brno Open?

Starší žáci:
Starší žáci prošli skupinou s jednou výhrou proti Žďáru nad Sázavou a jednou remízou s Akademiky z Plzně. V play-off jim bohužel dali stopku Bulldogs Brno po nájezdech. 

Komentář trenéra starších žáků Antonína Palatínuse: 
S výkony starších žáků v turnaji jsem celkem spokojený. Bohužel se nám ve všech zápasech v úvodu nedařilo držet základní pokyny a vždy nám tak utekl začátek. Proto tedy nemůžeme být spokojeni s výsledky, jelikož jsme i přes dobré výkony ve zbytku utkání většinou těsně prohráli.
Turnaj i přesto hodnotím velmi kladně, jelikož kluci načerpali řadu zkušeností v těžkých utkáních, ze kterých budeme čerpat v další sezóně
 ".

Starší žákyně:

Nadupaný tým starších žákyň se do turnaje pustil naplno. Skupinu vyhrály jen s jedním zaváháním a play-off prošly jako nůž máslem. Ve finále narazily na Olomouc, se kterým se potkaly už v prvních kolech play-off. Ani tentokrát nezaváhaly a porazily je 3:1.

Komentář trenéra Matěje Pěničky:
„Výkony holek hodnotím velmi pozitivně, vyhráli jsme především díky skvělému týmovému výkonu, pokaždé jsme soupeře zmáčkli naším agresivním presingem, který pak přivedl spoustu krásných gólů a akcí. Samozřejmě vždy je co zlepšovat. Směrem do útoku jsme hráli super florbal plný střel a gólů. Během turnaje se nám povedla zlepšit rozehrávka a práce obránců obecně. Co bych pak rád vypíchl je naše skvělá hra v obraně. Soupeř se k nám dostával, jen v našich slabších momentech zápasu, ale když holky byly koncentrované, tak se hrálo převážně na půlce soupeře. Naši skvělou obranu podpořila skvělými výkony naše brankářka. Obecně jsem na holky strašně pyšný za to jakou práci udělaly za tuhle sezónu. Troufnu si i říct, že na starší žákyně jsme hrály nejlepší florbal, která tato kategorie svede".


Dorostenky: 

Mladá sestava dorostenek složená jen ze starších žákyň přešla přes skupinu jako stoletá voda. Nejdříve porazily Spartu 8:0, následně si poradily s Pískem 7:0 a s Českou Lípou 2:0. Jedinou překážkou byly Buldočky z Brna, kterým podlehly 3:4. V play-off bohužel nenastoupily k zápasu, kvůli křížícímu se zápasu starších žákyň. 

Juniorky:

Zkušený tým juniorek jel do Brna s jasnou vidinou zlaté medaile. Skupinu prošly s dvěma výhrami a jednou remízu. V play-off porazily Bulldogs Brno, následně po nájezdech vyřadily Panthers Praha a finále hrály proti Židenicím. Židenice však ukázaly, že zlato v Brně zůstane. Juniorky ve finále podlehly 0:3.
Komentář juniorky Elišky Charvátové:

„Do turnaje jsme vstupovaly s jasnými cíli: získat medaili a užít si to. A s radostí můžu říct, že oba cíle jsme splnily. Ačkoliv nás samozřejmě trochu mrzí prohrané finále, tak můžeme být spokojené za naše výkony, jelikož jsme jely v trochu atypické sestavě a přesto jsme se dokázaly za tak krátkou dobu sehrát. Byly jsme dobrým týmem jak na hřišti tak i mimo něj a postupem času se náš výkon zlepšoval. Skvěle jsme předvedly naší hru v semifinále s Panthers, ve kterém o nervy nebylo nouze. Bohužel pak nám už došly síly na finále.
Pro spoustu hráček z nás to byl svým vlastním způsobem důležitý turnaj: pro někoho poslední v mládežnické kategorii, pro někoho možnost zkusit si něco nového a pro někoho to byla možnost se rozloučit s někým důležitým."

Elévové: 

Elévům se vstup do turnaje nepovedl podle jejich představ. Ve skupině získali jen jednu výhru proti Husovicím 23:0 a jednu remízu proti Znojmu 5:5. Play-off začali výhrou 7:6 nad Dubňany. Zápas proti Wizzards byl však koncem na turnaji. Wizzards následně vyhráli celý turnaj. 

Komentář trenéra Daniela Cabejška:
Turnaj jsme si s chlapci náramně užili. Sehráli jsme 7 kvalitních zápasů za 2 dny, a i když jsme vypadli už v osmifinále, tak můžeme dál čerpat z nabraných zkušeností. A samozřejmě nechyběla po celý turnaj sranda a pohoda. Protože tak to má být, hlavně se tím bavit".

Děkujeme všem hráčům, hráčkám a trenérům za úžasnou reprezentaci klubu a věříme, že se vám povede navázat na úspěchy i na dalších turnajích, např. blížících se Prague Games.

BOHEMKA DO TOHO!

Dále čtěte

Kutná Hora 2024 - Soustředění FbŠ Bohemians