Florbalová škola Bohemians
Florbalová škola Bohemians
JAKUB ŠÁRKA: Měly by vynikat individuální kvality, krásné kombinace a plno gólů.

Ahoj Kubo, jaké to je znovu být v ČR a hrát za Bohemku?

Ahoj. Je určitě příjemné být zase v Česku se svými kamarády, spoluhráči a rodinou. S tím jde i ruku v ruce účast v Bohemce, kde velká část mých kamarádů působí.

Minulou sezónu jsi florbalově působil ve Švýcarsku. Mohl bys nám říct, kde konkrétně a co ti to přineslo?

Působil jsem v Ticinu Unihockey v Bellinzoně, která je úplně na jihu, prakticky až v Itálii. Přineslo mi to velký osobní rozvoj a i jiný pohled na florbal. Oproti technice a taktické připravenosti se klade důraz na fyzické souboje. Byla to zajímavá zkušenost.

Jak vnímáš návrat zpět do šatny?

No, jelikož jsem i během roku chodil na tréninky s Bohemkou a s většinou kluků jsem byl v kontaktu, tak mi to jako nějaký návrat vůbec nepřišlo. Skoro mi to přijde, jako kdybych nikdy neodešel.

V pátek Vás čeká domácí turnaj Prague Challenge, kde budete potřetí za sebou obhajovat zlato. Cítíš nějaký tlak? Jak si věříte letos?

Osobně žádný tlak necítím, přeci jen jde o přípravný turnaj na začátku letní přípravy, který by bylo hezké vyhrát a rozhodně to v našich silách je, ale vypovídající hodnotu do sezóny to úplně nemá.

Jak se na turnaj připravujete?

Jelikož máme letní přípravu v plném proudu, tak na nějakou specifickou přípravu, kromě pár taktických notiček, nebyl čas.

Letos bude mít turnaj velmi silné obsazení. Na Děkanku dorazí aktuální mistři 1.SC Vítkovice. Je to pro Vás výzva?

Rozhodně je příjemnější si zahrát proti silnějším týmům, které se budou snažit více tvořit a hrát konstruktivní florbal a koho by netěšil skalp mistrů, i když na přípravném turnaji.

Proč by měli fanoušci přijít do SH Děkanka a neměli by si tento turnaj nechat ujít?

Jelikož jde o přípravný turnaj, nemusel by tolik být svázaný taktikou a měly by více vynikat individuální kvality, krásné kombinace a plno gólů.

Jaké jsou tvé plány do příštích sezón?

Takhle do budoucna nehledím. Teď jsem v Bohemce a jsem spokojený.

Kubovi děkujeme za rozhovor a přejeme hodně štěstí do turnaje a celé sezóny!:)

Dále čtěte

Kutná Hora 2024 - Soustředění FbŠ Bohemians