Florbalová škola Bohemians
Florbalová škola Bohemians
Klokani hlásí posilu na Czech Open. K týmu se připojí Tomi Rastas

V rámci spolupráce s finským velkoklubem EräViikingit se podařilo klokanům přivést na střídačku velmi zvučné jméno. Tím je Tomi Rastas, který působí u tamních elitních týmů jako trenér a klokanům pomůže s rozborem hry během nadcházejícího turnaje Czech Open 2019.

„Díky tomu, že EräViikingit vzdala svou účast na Czech Open v mužské elitní kategorii, napadlo nás, že v rámci spolupráce, kterou jsem v minulých letech navázali, bychom mohli Tomiho Rastase zapojit do našeho realizačního týmu po dobu turnaje a obohatit tak zpětnou vazbu směrem k hráčům a celkově rozšířit florbalové dovednosti o postřehy velmi zkušeného odborníka,“ říká trenér Martin Forman.

A klokanům se budou cenné rady finského trenéra velmi hodit. Na turnaji je totiž čeká velmi těžká základní skupina. V ní se postupně utkají s lotyšskými Lekrings a švýcarskými Langnau a Zugem.

Samotná dohoda o trenérské výpomoci byla velmi rychle vyřešena.  

„Tomi byl jednoznačně pro, a tak se moc těšíme na spolupráci přímo na lavičce. Finský koučink přímo na střídačce je určitě něčím novým jak pro naše hráče (i když pár kluků EräViikingit už navštívilo a přímo pod Tomim hráli), tak pro nás jako trenérský štáb. Věřím, že vzhledem k tomu, že se s Tomim dobře známe už několik let, tak to všechno propojíme dohromady, jak se říká - Víc hlav, víc ví. A bude z toho úspěšný turnaj a nové zkušenosti pro obě strany a hlavně pro naše hráče,“ uzavírá Martin Forman představu o zapojení letní posily.

Co na sebe prozradil Tomi Rastas:

Trénování se věnuji už 29 let. Letos začínám svou desátou sezónu u dospělých kategorií a stejně tak i u juniorských týmů. V EräViikingit pak působím skoro 8 let.

Z velké části jsem stál za výměnnými pobyty mezi oběma kluby a doufám, že budou pokračovat i letos. Současně se už velmi těším na svou novou roli v Bohemians a věřím, že si s realizačním týmem budu dobře rozumět.

Dále čtěte

Kutná Hora 2024 - Soustředění FbŠ Bohemians