Florbalová škola Bohemians
Florbalová škola Bohemians
Klokanky přehrály Židenice vysoko 10:5

Nedělní zápas neodstartovaly klokanky zrovna nejlépe. Po výprasku v Ostravě (5:14) musely zabrat, ale byl to soupeř, který otevřel skóre a zelenobílý tým musel zapnout. Gólové parametry měla až střela Elišky Reischlové ze 13. minuty, ale za necelé dvě minuty se skóre opět měnilo ve prospěch Židenic. Klid do šatny nakonec zajistila tradiční střelkyně a kapitánka domácích Hana Poláková, která zužitkovala přihrávku Adély Bočanové a uzavřela první třetinu na stavu 2:2.

FLASHBACK Z UTKÁNÍ:

Prostřední část vypadala nadějněji Bartošová, Bočanová a opět Poláková zařídily vedení 5:2, ale Brno slepenými góly snížilo na 5:4.

V poslední části už ale dominovaly jen klokanky. K definitivnímu náskoku jim pomohl skvělý vstup do závěrečné třetiny, kdy se během necelých 3 minut podařilo prosadit Bočanové, Reischlové a Toulové. Brno sice snížilo, ale ženy skvěle kontrolovaly vývoj zápasu. Pomohla jim k tomu i vlastní branka soupeřek na 9:5 z 52. minuty.

SESTŘIH BRANEK:

Trenér domácích Tomáš Grigar navíc nasadil nadějné juniorky, které předvedly spolehlivý výkon. Konečné skóre 10:5 nakonec potvrdila Hana Poláková, která nastřílela hattrick a pozadu nezůstala ani její kolegyně z útoku Adéla Bočanová která si připsala 5 bodů za 2 branky a 3 asistence.

Klokanky se tak zvládly oklepat po nepovedeném utkání v Ostravě a v dalším kole je čeká utkání v Olomouci.

ROZHOVOR PO UTKÁNÍ:

Ohlasy trenéra domácích Tomáše Grigara: Od nás celkem slušné utkání, kde nám fungovaly přesilovky, ale nefungovalo oslabení. Mrzí nás konec druhé třetiny, kde jsme Židenice vrátily do utkání. Ocenil bych výkon třetí lajny a jsme rádi, že jsme zvládli těžké utkání a další nás čeká už příští víkend.

Ohlasy trenéra hostů (Jiří Starý): I když to podle konečného výsledku nevypadá tak šlo o vyrovnaný zápas kde rozhodl začátek třetí třetiny. Škoda že v dalším průběhu třetí třetiny neskončila některá z našich nastřelených tyček nebo závarů gólem, mohli jsme zápas ještě zdramatizovat. Děkujeme soupeři.

FbŠ Bohemians - K1 Florbal Židenice 10:5
branky: 
13. Eliška Reischlová, 18. Hana Poláková, 26. Natálie Bartošová, 32. Adéla Bočanová, 36. Hana Poláková, 41. Adéla Bočanová, 43. Eliška Reischlová, 44. Aneta Toulová, 52. Šárka Staňková, 60. Hana Poláková - 7. Natálie Janečková, 15. Martina Indrová, 38. Martina Indrová, 39. Barbora Sedláčková, 45. Martina Indrová; rozhodčí: Barbora Beranová - Lucie Hejnová; vyloučení: 4:4; využití: 3:3; diváků: 95; zásahy brankářů: Daniela Kreisingerová 19 - Karolína Krištofová 14; po třetinách: 2:2, 3:2, 5:1;

Související utkání

Utkání - Ženy A
28.10.2019, SH Děkanka
Bohemians
10:5
2:2, 3:2, 5:1
Židenice

Dále čtěte

Kutná Hora 2024 - Soustředění FbŠ Bohemians