Ženy A
Florbalová škola Bohemians

Ženy A Extraliga žen

FBS Olomouc - FbŠ Bohemians

sobota 2.11.2019 16:00 | 8XW1-A052|Extraliga žen, 9. kolo @ SH Čajkaréna Olomouc
4:6
1:2, 1:3, 2:1
FBS Olomouc
FbŠ Bohemians
Klokanky zvítězily v Olomouci a dál dotírají na čtvrté Tigers
V Olomouci se nám probudily dvě střelkyně. První branku sezóny vstřelila Jessica Zlámalová a dva góly si připsala Gabča Vaníčková.

Sobotní vítězství se v Olomouci nerodilo vůbec lehce. Samotný vstup do utkání určitě nebyl podle představ celého týmu. Klokanky prohrávaly už od 16. vteřiny a rychle musely odpovědět. To se naštěstí podařilo Gabče Vaníčkové, která zařídila vyrovnání a svou první brankou v sezóně pak Jessica Zlámalová otočila na 1:2. Stejným výsledkem nakonec skončilo i úvodní dějství.

Bohužel hned v úvodu druhé části došlo k vyrovnání na 2:2 a klokankám následně pomohla šťastná branka Adély Bočanové z přesilové hry. Klíčový rozdíl ve skóre pak vytvořila kapitánka Hanka Poláková, která vstřelila 2 branky a před odchodem do šaten to bylo už 2:5 pro Bohemians.

Poslední část pak patřila spíš domácím. Hráčky Olomouce začaly dotahovat a po dvou gólech se dostaly na rozdíl jediné branky. V 56. minutě ale opět udeřila Gabča Vaníčková a uzavřela na konečných 4:6.

Klokanky tak vezou z Olomouce 3 body a v tabulce Extraligy mají stejně bodů jako 4. hráčky Tigers. V dalším kole se ženy představí doma proti Jičínu a to v neděli 10.11. od 14:00 na Děkance.

Kometář trenéra domácích (Alena Sklenářová): Super vstupy do každé třetiny jsme si pokaždé zkomplikovaly samy. Kritická byla 2. část, kdy soupeř více odskočil. Z tlaku v poslední části jsme dokázaly snížit, ale bohužel již ne dorovnat. Zlepšený důraz, lepší pohyb a hru na míčku jistě zužitkujeme v dalších důležitých soubojích. Děkujeme soupeři a přejeme šťastnou cestu domů.

Komentář trenéra hostů Tomáše Grigara:
Od nás špatná první třetina, kdy jsme nebyli schopní hrát souboje, druhá byla o poznání lepší a dokázali jsme odskočit a ve třetí jsme do obdrženého gólu hru kontrovali. S výkonem dnes nejsme spokojeni, ale tři body se počítají. Zápas byl velmi důrazný a s tím jsme někdy měli problémy. Děkujeme soupeři za ostrý zápas.

FBS Olomouc - FbŠ Bohemians 4:6
branky: 
1. Kateřina Peterková, 23. Tereza Zemanová, 47. Barbora Suchánková, 52. Tereza Zemanová - 3. Gabriela Vaníčková, 7. Jessica Zlámalová, 25. Adéla Bočanová, 33. Hana Poláková, 39. Hana Poláková, 56. Gabriela Vaníčková; rozhodčí: Lukáš Ležák - Martin Ležák; vyloučení: 1:1; využití: 0:1; diváků: 74; zásahy brankářů: Lenka Kubíčková 28 - Martina Lerchová 24; po třetinách: 1:2, 1:3, 2:1;

Informace o utkání