Florbalová škola Bohemians
Florbalová škola Bohemians
VÍTĚZNÝ NÁVRAT KLOKANŮ NA PRAHU 10. ZAPLNĚNÉ TRIBUNY SLEDOVALY TRIUMF NAD VINOHRADY

Pondělí bylo ve znamení florbalu na Praze 10. FbŠ Bohemians ve spolupráci s Aktivní Desítkou uspořádaly na hale Slavia turnaj pro děti ze základních škol a otevřené tréninky pro veřejnost. Celý den pak vyvrcholil utkáním Tipsport Superligy mezi FbŠ Bohemians a Vinohrady.

Turnaje se účastnilo celkem 5 škol z Prahy 10, které vyslaly týmy jak mladších tak starších žáků. Všechny zápasy se nesly v přátelské atmosféře a do role rozhodčího se postavil hráč našeho elitního týmu Daniel Cabejšek. V kategorii mladších žáků se z vítězství radovala ZŠ Eden a v kategorii starší žáků pak ZŠ Jakutská. Celého turnajového dopoledne se zúčastnilo více jak 100 sportovců se svými učiteli, a na všechny na závěr čekaly medaile a dárky od FbŠ Bohemians a městské části Praha 10.

Odpoledne pak bylo věnováno veřejnosti a modelovým tréninkům FbŠ Bohemians a Sokolu Vinohrad. Návštěvníci měli možnost si vyzkoušet střelbu na branku, práci s balonkem a na to vše dohlížela Extraligová hráčka Adéla Bočanová. Na ploše se ukázaly i mladé naděje Bohemians a Vinohrad, které sehrály i několik přátelských utkání. Během odpoledne zavítalo do haly okolo 160 sportovců, kteří zde setrvali až do samotného vrcholu celého dne.

Tím bylo utkání našich mužů FbŠ Bohemians proti Sokolu Královské Vinohrady.

Zápas takzvaně o všechno, kde potřebovaly bodovat oba týmy. To značilo jak velkou diváckou kulisu, tak pořádné drama a boj o každý míček.

Od úvodního buly měl zápas všechny parametry, diváci hnali svého favorita kupředu a hra byla ve velmi dobrém tempu. První, kdo dokázal rozjásat fanclub svého týmu, byl nováček v dresu Bohemky Jakub Kolstrunk, který vyslal nechytatelnou střelu do horní části Mazákovy branky. Šance byly na obou stranách a hra neztrácela náboj. Druhou branku přidal po krásné souhře Patrik Šebek, který uklízel balonek do prázdné klece. Střelci se dostávali do zajímavých střeleckých pozic, ale všichni byli neúspěšní.

Vinohrady nastoupily do druhé třetiny hodně aktivně, ale domácí se nezalekli, Zezulka po krásném krosu dokázal zvýšit náskok. Početný Bohemácký fanclub byl ve varu a vytvořil neskutečnou atmosféru. Hosté dostali první možnost přesilové hry, která trvala pouze minutu. Za banální prohřešek se nechal vyloučit vinohradský útočník a k vidění byla hra 4 na 4, která však zůstala brankově nevyužita. I domácí si poprvé v utkání zahráli přesilovou hru, v té se však do úniku dostal Ondřej Stuchlík a bylo zaděláno na drama.

Zase to byly Vinohrady, které přitvrdily svou hru. Zápas se odehrával nahoru - dolu, gólmani však drželi své týmy. O uklidnění hry se postaral Čihák, který byl ve správný čas na správném místě. Hosté nic nevzdávali, nejprve to vypadalo jako nevyužitá standardní situace ze slibné pozice, ale nakonec míček skončil za zády Michala Kotoučka. Vinohradům na dramatizaci zápasu už moc času nezůstávalo, tak to zkusili v šesti hráčích, ale poctivá obrana domácích odolala. Matyáš Krebner se navíc nezalekl šance a zvýšil na tříbrankové vedení. Vinohrady to opět zkusily v šesti, ale nedokázaly vystřelit. Svůj povedený zápas potvrdil v závěru Jakub Kolstrunk, který do prázdné branky završil na 6:2.

Závěrem musíme poděkovat všem, bez kterých by tato skvělá akce nemohla proběhnout a také Městské části Praha 10 a projektu Aktivní Desítka.
Nesmíme zapomenout ani na všechny pořadatele, kteří se starali o bezproblémový průběh celého dne a největší poděkování patří Vám fanouškům, za vytvoření skvělé atmosféry! Celý florbalový den si ve sportovní hale užilo skoro 1200 sportovců i diváků a my věříme, že podobných akcí bude přibývat.

Přijďte nás podpořit v dalším domácím zápase, který odehrajeme v pátek 16.11. od 20:00 doma na Děkance proti České Lípě!

BOHEMKA DO TOHO!

Související utkání

Utkání - Muži A
5.11.2018, SH SK Slavia Praha
Bohemians
6:2
2:0, 1:1, 3:1
Vinohrady

Související fotogalerie

Dále čtěte

Kutná Hora 2024 - Soustředění FbŠ Bohemians