Ženy A
Florbalová škola Bohemians

Ženy A Extraliga žen

FbŠ Bohemians - Panthers Praha

neděle 15.9.2019 12:30 | 8XW1-A002|Extraliga žen, 1. kolo @ Tenisový dvorec Štvanice
5:4
1:2, 0:1, 4:1
FbŠ Bohemians
Panthers Praha
CEVRO INSTITUT OPEN AIR POČTVRTÉ OVLÁDL ŠTVANICI
Ambiciózní projekt navštívilo během víkendu přes 3700 diváků a účastníků.

Florbal pod širým nebem? Ano, přesně tak. Pro Florbalovou školu Bohemians nejde o žádnou novinku, ale o již tradiční začátek sezóny. Letos tak florbaloví klokani odstartovali svou sezónu již počtvrté. A opět přibylo několik novinek. Do programu přidali organizátoři více dětských zápasů. Dokonce nechyběly ani ty soutěžní a poprvé se na Štvanici během třech ligových utkání představily týmy juniorů a juniorek. Na Štvanici nechybělo ani hudební či taneční vystoupení, divácké soutěže a pořádná atmosféra.

Díky podpoře našich partnerů nechyběl ani bohatý doprovodný program mimo hlavní program a například díky mediálnímu partnerovi rádiu Evropa 2 ani pohodlné sezení, jelikož byla na místě jeho unikátní sedačka.

Diváci se letos zapojili i do podpory mládežnického florbalu, když mohli věnovat své zálohovatelné kelímky do speciálních boxů a vzdát se tak vratné zálohy. 

Celá akce odstartovala v sobotu v ranních hodinách. Po hřišti pobíhaly nejmladší naděje, které měly podporu nejen svých rodičů, ale i ostatních návštěvníků. Dopoledne patřilo dobré náladě a krásnému počasí. Po nejmladších nadějích se představili junioři a juniorky. Juniorky přivítaly a zdolaly tým z Vítkovic 7:5. Junioři si připsali také výhru, tentokrát s vyšším rozdílem než juniorky, a to 12:1 na Plzní. Na Štvanici si během soboty našlo cestu přes tisíc nadšenců.

Vyvrcholením celé akce byla neděle. Nabitý program odstartovaly starší žákyně. Následoval ligový zápas juniorek. Klokanky v tomto duelu vyzvaly tým z Ostravy. Diváci, kterých přišlo 215, o góly neměli nouzi. Než se totiž hráčky FBC rozkoukaly, bylo po utkání. Zelenobílé barvy si připsaly další tři body do tabulky a vyhrály výsledkem 22:6.  Jeden z hlavních vrcholů celé akce odstartoval hned po juniorkách. Ženy FbŠ poměřily své síly s Panthers Praha. Zápas byl velmi bláznivý. Klokankám vystřelila výhru v poslední sekundě Adéla Bočanová a rozhodla tak o konečném stavu utkání 5:4. Tuhle velkolepou podívanou sledovalo přes 730 diváků. Po Extralize žen následovalo utkání Superligy florbalu. Muži Bohemians přivítali na štvanickém centrálním kurtu Black Angels. Bitvu o každý míček si nenechalo ujít 1069 diváků. Klokani zvítězili 8:4 a poprvé se mohli radovat z vítězství pod širým nebem.

Celkově na Štvanici dorazilo za celý víkend přes 3700 hráčů a diváků, kteří vytvořili báječnou atmosféru. Závěrem je třeba poděkovat všem partnerům a sponzorům klubu, bez kterých by akce nemohla proběhnout.

Děkujeme a těšíme se na další ročník!

Informace o utkání